Pirini otrob

PIRINI OTROB

Pira vsebuje približno 62% ogljikovih hidratov, 11% beljakovin, 3% maščob, 9% vlaknin, 12% vode, minerale kot so natrij, kalij, kalcij, fosfor, železo in vitamine E, A, B1, B6 in niacin.

Pira je dobra alternativa za tiste, ki sicer ne prenesejo pšenice. Ni brez glutena, uživajo pa jo lahko ljudje, ki so zgolj nekoliko preobčutljivi na pšenico.

Ima nekoliko sladek okus, podoben polnozrnati pšenični moki, spominja tudi nekoliko na oreščke. Pira vsebuje gluten, zato ni primerna za bolnike s celiakijo, ima veliko vlaknin, mineralov,  več beljakovin in vitaminov kot pšenica.

S svojo hranilno vrednostjo ugodno vpliva na prebavo in varuje pred boleznimi srca in ožilja. 

Pirini otrobi so zunanji del zrna. Vsebujejo veliko količino beljakovin, prehranskih vitaminov, vlaknin in mineralov ter malo nasičenih maščob in natrija.

Opozorilo:

Alergeni: vsebuje gluten

Uporaba / namen uporabe:

Otrobi urejajo prebavo in vsebujejo veliko koristnih snovi. Lahko jih dodajamo k večini jedem, kjer sicer uporabljamo običajno moko, npr. pri peki kruha, za palačinke. Obnesejo se tudi kot dodatek k musliju, skuti ali jogurtu za zajtrk. Zelo so uporabni tudi za zgoščevanje omak, pri pripravi polpetov in drugih jedi.

Variacija #1:

250 g

Cena:

1 eur

Variacija #2:

500 g

Cena:

2 eur
Povpraševanje

Več iz te kategorije: « PIRINA MOKA PIRA ZRNA (KAŠA) »

Kmetija Hudobnik se nahaja na Breznici nad Prevaljami na poti proti Strojni. S pogledom na dva Koroška bisera, Peco in Uršljo goro.


  • 031 24 80 75
  • tatjana@obcuteknarave.si

Kontaktni obrazec


Certifikati

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje

Prejemnik podpore iz Programa razvoja podeželja RS 2014–2020

Naziv aktivnosti:  Pomoč za zagon dejavnosti, namenjene razvoju majhnih kmetij (podukrep 6.3 ) .

Cilj:  Ohranjanje in razvoj majhnih kmetij, katerih kmetijska zemljišča pretežno ležijo na območjih z omejenimi možnostmi (OMD) za kmetijsko dejavnost,  izboljšanje konkurenčnosti, povečanje produktivnosti, izboljšanje potenciala za pridelavo, predelavo oziroma trženje kmetijskih proizvodov, izboljšanje ekonomske in okoljske učinkovitosti majhnih kmetij ter prispevanje k ohranjanju poseljenosti na podeželju, ohranjanju značilne kmetijske krajine, preprečevanju zaraščenosti in ohranjanju biotske raznovrstnosti.

Pričakovani rezultati: Z izvedenimi razvojnimi cilji (vzpostavitev dopolnilne dejavnosti, nakup mehanizacije, nakup IKT, menjava gum v hlevu  ) se bo ohranila kmetijska dejavnost na kmetiji.